Viime päivät ovat menneet enemminkin matkalla rannalle, rannalla, järvessä, laiturilla ja matkalla rannalta kotiin kuin ompelukoneen ääressä. Ennen helteitä ehdin kuitenkin aloittaa kankaiden vähentämisoperaation trikookankaiden osalta.

Juniori sai raglanhihaisen T-paidan, jonka helmaan tein kuviot silittämällä kiinnitettävällä Tissu thermocollant-nimisellä kalvolla. Kalvosta siis leikataan kuvio ja se kiinnitetään silittämällä kuvion päältä, sillä uloimpana pintana on paksu suojakalvo, joka poistetaan vasta sen jälkeen, kun kuvio on jäähtynyt. Kuvio on kestänyt pesuakin ihan moitteetta, joten lopulle kalvollekin löytyy varmasti käyttöä. Ostin kalvon messuilta, enkä muista firman nimeä, mutta ainakin Slöjd-detaljer myy samannäköistä kimallefolion nimellä. Kimallusta on vaikea saada kuvaan. Se nyt ei ole ihme, etten minä saanut upeasti kimaltelevaa kuvaa, mutta kun Slöjd-detalerin sivuilla oleva kuvakaan ei vastaa todellisuutta.

   

Pienet pallot on tehty rei'ittimellä ja kukat piirsin ensin paperille ja sitten jäljensin kuvan kalvon pintaan spriiliukoisella tussilla.

                              

Itselleni tein ihan perusjuttuja. Trikoojakku, jossa on 3/4-hihat, edestä vuoritettu luonnonvalkoinen T-paita ja pieni toppi.