Nato pyysi tähän sopivia korvakoruja syntymäpäivälahjaksi. Epävarmana onnistumisesta lupasin yrittää. Aluksi piti tehdä pienempi jigi kuin alkuperäisessä riipuksessa. Halusin siihen myös kapeammat tapit, mikä ei ollutkaan helppo juttu. Riipuksen jigin tapit olivat parisenttisiä nauloja, joilla naulataan kalusteiden taustalevyjä yms. paikalleen. Naulauksen jälkeen olin sahannut rautasahalla naulankannat pois ja saanut aikaan toimivan jigin. Sama systeemi ei toiminutkaan vielä kapeammilla ja pienemmillä nauloilla, joilla oli mittaa ehkä 1,5 cm. Naula  yksinkertaisesti irtosi alustasta, kun aloin sahata. Yritin katkaista nauloja järeillä leikkureilla, mutta voimat eivät riittäneet. Mies sai katkaistua yhden naulan, mutta muut naulat olivat niin lähellä toisiaan, että leikkurin terää ei saanut oikeaan asentoon katkaisemista varten. 

                                     

Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kieputtaa 1mm:n hopealanka jigiin ja kiskoa sen jälkeen lähes kaikki naulat irti valkoisesta listanpalasta, jotta korupohjan sai irti. Ja sitten lyödä naulat takaisin ja toistaa sama homma. Naulat tietenkin löystyivät rei'issä ja kenottivat jo toisella kerralla hieman eri suuntiin, kun lankaa kiersi niiden ympärille. Tein kaiken varalta kolme korupohjaa, koska toisena tehty  korupohja oli vähän vinossa, mutta kolmannestakin tuli vähän vino. Alkuperäisellä riipuksen jigilla on tehty useita korupohjia (laudanpala kuvassa) ja se toimii mainiosti. Olisi siis kannattanut suosiolla käyttää pidempiä nauloja ja naulata ne kunnolla kiinni.

Sitten korupohjat piti juottaa kiinni. Juotospastaa on käytetty viimeksi ties milloin ja se vaikutti kuivahtaneelta. Puristin siitä pätkän pois ja aloin juottaa. Yhden korupohjan päällä pasta ei ottanut sulaakseen ja lämmitin vähän lisää, minkä seurauksena korupohjan yksi lenkki suli, mutta juotosta ei syntynyt. Korupohjat sitruunahappoon ja sen yhden korupohjan juottaminen uusiksi.

Pohjat eivät olleet symmetrisiä. Ja vaikka vääntelin kuinka, en myöskään saanut niistä samanlaisia. Valitsin kolmesta korupohjasta kaksi vähiten erilaista ja aloin kiinnittää kuuden millimetrin särmikkäitä lasihelmiä 0,4 mm:n langalla kieputtelemalla. Lanka loppui! Toisen korupohjat helmet on kiinnitetty 0,5 mm:n langan pätkillä, joita hopealankapussista onneksi löytyi.

 

Sitä on koko ajan kuvitellut, että korutarvikkeista löytyy kaikkea tarpeellista ihan pieniin projekteihin, mutta jatkossa täytyy kyllä ensin tarkastaa, että kaikkea on riittävästi. Ja kun vein korut postiin, unohdin pyytää kirjeen käsin leimattavaksi, joten voi olla, että perille päästyään korvakorut ovat vielä eriparisemmat kuin nyt. Nämä ovat läpimitaltaan noin 3,5-4 cm  ja valitettavasti se osittain sulamaan päässyt korupohja oli edes vähän symmetrisempi kuin se kolmas. Sulamisesta jäi selvät jäljet (oikeanpuolimmainen koru) ja koska minulla ei ole kiillotusrumpua tms. systeemiä ole, jäljet näkyvät selvästi. Höh, olisi pitänyt laittaa korvisten mukaan lappu 'Käytettävä hämärässä.'