Aivotutkijoiden mukaan kannattaa tehdä yksi asia kerrallaan aina kuin vain voi, sillä monen asian tekeminen yhtä aikaa vähentää työtehoa 20-40% ja virheiden määrä kasvaa. Ehkä siinä on selitys sille, miksi en muistanut katsoa kelloa rantasaunalla värillistä puunsuojaa seinälle sutiessani ja nyt en ole ihan varma, kauanko keittelin laihaa kahvia ennen lankojen lisäämistä. Toivottavasti tarpeeksi kauan. Alkuperäinen kahvilla värjäys onnistui värinsä puolesta todella hyvin ja väri on myös pysynyt sukissa monesta konepesusta huolimatta. Nyt retkipannukahvipaketista oli jäljellä vain jämä, ehkä noin 3 dl, mikä taisi olla vähän liian vähän.

     

        

Molemmissa kuvissa järjestys on sama: alkuperäinen verihelttaseitikkivärjäys, verihelttaseitikki kahvikylvyllä ja kahvi (johon on kyllä mielestäni tarttunut hiven punaisuutta samaan aikaan kattilassa oleista verihelttaseitikillä värjätyistä langoista). Sanallisesti värejä voisi ehkä kuvata vaaleaksi lohenpunaiseksi ja tummaksi ja vaaleaksi ihonväriseksi -tai trendikkäämmin nudeksi. Tykkään enemmän noista kahvilla taitetuista sävyistä. Näistä langoista (ovat siis Gjestalin Maijaa) alkaa kovasti tulla mieleen jotain kirjoneuletta, jossa tummana värinä on esim. joku ruskea. En ole ennen käyttänyt Maija-lankaa. Nyppyntyykö se helposti käytössä eli kannattaako tehdä jotain sellaista, minkä pitää kestää useampia pesuja ja jatkuvaa käyttöä? Alankohan tekemään itselleni lapasia vai mitähän noista tekisi?

Löysin tänä syksynä elämäni  ensimmäisen okrakäävän! Siitä ei ole kuvaa, sillä se on jo pilkottu ja kuivatettu, mutta ei siinä olisi ollut paljon kuvattavaakaan, sillä se oli leveydeltään ehkä 4 cm. Jos olisin ollu lajimäärityksestä täysin varma, olisin jättänyt sen kasvamaan suuremmaksi. Nyt poimin sen mukaan ja tipautin kotona pikkuisen ruokasoodaa märän käävän alapinnalle ja se värjäytyi violetiksi. Jes! Täytyy myöhemminkin käydä tutkimassa mitä vanhan pihlajan maahan pudonneilla oksilla kasvaa. Pääsisi vielä värjäilemään tänä syksynä.Kunhan ensin toivun tästä nuhasta. Nyt tuntuu siltä, että työtehoa laskee se, että aivot ovat poistuneet nenän kautta, niisk.