Tein esikoiselle joskus kymmenisen vuotta sitten neulehameen ja maata kierrettyään se palautui takaisin meille. Jossain vaiheessa hame oli saanut pesukoneessa likaa kierroksia ja se oli kevyesti huopunut, joten päätin tehdä siitä juniorille kirjastolaukun. Tähän asti kahdeksanvuotias on käyttänyt tätä, mutta siihen ei mahdu A4-kokoiset kirjat tai sarjakuvat, joten isommalle laukulle oli tarvetta. Ja koulureppua hän ei halua kirjastoon mennessä selkään ottaa. Kirjasto on sellaisen matkan päässä, että suosittelen tyttöä mieluummin käymään siellä kävelemällä useammin kuin raahaamaan kilokaupalla kirjoja kerralla. Samalla tulee edes vähän lisää liikuntaa syksyyn ja äiti voi antaa käyttää olkalaukkua kantamiseen.

                

Alkuperäisestä hameesta avasin vyötäröpäärmeen ja silitin sen suoraksi. Hame levenee alaspäin ja sen leveys ylhäältä oli suunnilleen 29 cm ja alhaalta 34 cm ja koko neulotun kappaleen korkeus oli 32 cm. Helmassa näkyy juuri ja juuri koristeeena olleita virkattuja kaaria.

                 

                             

Kassi on vuoritettu kukallisella puuvillakankaalla ja sisällä on yksi tasku. Pohja on muotoiltu pitkänomaiseksi soikioksi ja jäykistetty kaksinkertaisella paksulla pahvilla. Pohja on kiinnitetty neuleosaan ketjusilmukkakaarien yläpuolelta niin että kaaret näkyisivät edes vähän valmiissa laukussa. Vetoketju on purkutavaraa ja veto-osaan on kiinnitetty samaa kukkakangasta. Sydänten takana on tukikangasta ja ne on siksakattu reunoistaan, mutta ommeltu käsin paikalleen. Olkahihna on vanhan puuvillahaalarin vyö, joka on päällystetty samalla kukkakankaalla. 

                                 

Pitäisi varmaan tehdä vielä pari sydänheijastinta laukkuun kiinnitettäväksi, ei niistä ainakaan haittaa olisi.