Eurokankaan palalaarit ovat toisaalta varsinainen aarreaitta ja toisaalta ne yhdistettynä itsehillinnän puutteeseen saavat aikaan sen, että kankaat eivät vähene. Tämänkertainen löytö oli kahteen suuntaan joustava trikoo, jonka molemmissa hulpioreunoissa oli isot kukkakuviot ja keskiosa täynnä pieniä kukkia. 'Ilmiselvää yöasuainesta', ajattelin ja nappasin noin kympin maksavan palan mukaani.

                                   

Esikoinen oli joskus ostanut trikoiset yöshortsit ja kysynyt, voisiko Tätituote tehdä niistä kopion. Lahje on ehkä 2cm pidempi kuin alkuperäisissä shortseissa. Paitaa ei ole kovin paljon kaavoitettu: kokeilin sopivaa leveyttä mallinuken päällee ja sitten tein niin pitkän helman kuin kangasta riitti. Holkkihihat eivät ehkä ole tässä parhaimmillaan, mutta kun pikkukukkaista osaa kankaasta ei ollut enää jäljellä ja suurikukkainen näytti tosi levottomalta. Hihaton olisi tietysti ollut yksi versio, mutta pelkäsin 'lonkalta' leikkaavani sellaiset vyötärölle ulottuvat kädentiet. Tyttö otti tämän heti käyttöön ja ihmetteli, että olen kerrankin tehnyt jotain, joka on tismalleen sopivan kokoinen. Kankaan venyttely mallinuken päälle siis kannatti, nuo trikoot kun tuntuvat kaikki venyvän vähän eri tavalla.

Koirankin piti tulla tarkastamaan ompelukset, sen verran vanhan herran iltaunet häiriintyivät valokuvauksesta. No, sillä on aikaa ottaa aamutorkut, aamupäivätorkut, päiväunet, iltapäivänokoset ja iltatirsat, joten eiköhän se jaksa. Minä mietin, mitä voisin tehdä lopusta kankaasta, sillä tuota isokukkaista osiota on vielä jäljellä kaksi noin 25x90cm palasta.