Olen vuodessa kuluttanut liikkumalla kaloreita lähes 67 Fazerin tummasuklaalevyn eli 13,4  suklaakilon verran.  Siis vähän yli 70 000 kcal. En olisi uskonut! Sain viime jouluna lahjaksi (pyytämäni) sykemittarin, joka on ollut päällä kävellessä kirjastoon tai kauppaan, sauvakävelyllä, hiihtäessä ja lenkillä, mutta myös rantasaunan rakentamisessa ja polttopuiden teossa yms. hyötyliikunnassa. Taisin jopa kerran laittaa sen päälle saunaa pestessäni. Minulla ei ole ollut mitään käsitystä kalorinkulutuksesta, eikä asia ole kiinnostanut. Mutta ähäkutti, kakkostyypin diabetes, keksinpäs keinon pitää sinut loitolla vielä ainakin jonkin aikaa!

Kuulun siis riskiryhmään, niinkuin moni muukin. Mies vei minut tänään kauppaan sovittamaan kenkiä, joista tuli joululahjani. Sain 'nastalenkkarit', kun tuo ulkonaliikkumiskeli on ollut aika hankala. Kävin kokeilemassa niitä heti hölkäten pikku lenkin ja hyvin toimivat. Aion pärjätä perimäni kanssa vielä toisenkin vuoden.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Toivottavast paketeistanne paljastuu paljon hyödyllisiä lahjoja! Minä menen nyt syömään pari palaa suklaata...