'Kaikkien enkeleiden pitäis sitten pukeutua johonkin valkoseen, koska kaikille ei riitä koululta vaatteita,' ilmoittaa kahdeksanvuotias. 'Arvaa kuka on tänään leikaanut yläosan siitä tummanvioletista joustosifongista' kysyy äiti. Mitenkähän tässä tuntuu usein käyvän näin? Yritän  jättää juhla-asuasiat kohtuullisen myöhään, koska tyttö kasvaa koko ajan ja talvella ei kesätamineissa ole hyvä juoksennella. Tieto tuli maanantaina ja juhla oli keskiviikkona. Valkoinen on muutenkin perheessämme aika vähän käytetty väri, niin että tällä kertaa esityksessä liihotteli enkeli, jolla oli sitten tummanvioletti hame.

                      

Yläosa on muokattu Ottobren 2/2004 lehdenn ohjeesta nro  39, mikä oli alunperin vähintään kokoa 152 cm ja toteutettu krepatusta kankaasta. Pienensin kaavaa yhden koon (tyttö käyttää normaalisti kokoa 140 cm, mutta arvelin tuon kankaan muuttamisen vaikuttavan aika paljon. Vertasin ennen piirtämistä tytön paidan mittoja kaavojen mittoihin) ja tein helmasta erilaisen eli piirsin molemmille sivuille pienet liehukkeet. Alaosan idea on SK:n numerosta 5--6/2011, missä ohje nro 15 oli aikuisen trikoohameeseen. Piirsin siitä pelkän helmakappaleen koossa 34 ja siitäkin taitoin vähän sisään vyötäröltä ja helmasta. Sillä tavoin sain aikaiseksi kuminauhavyötäröllisen hameen, jonka helma oli epäsäännöllisen mittainen. Vuorikangas on mustaa, koska violettia vuoikangasta ei sattununut kotona olemaan. Lopputulos muistutti minusta kuoropukua, mutta tyttärestä se oli ihana. Enkelillä oli lopulta tummanvioletti hame ja valkoinen hihaton t-paita.


Tytär ihastui paitaan sen hihojen ja helman takia ja tahtoi laittaa sen kouluun päälleen. Koska nyt ei ole kylmä, annoin hänen 'keijutella' loppuviikon tuossa paidassa. Ja koska paita oli niin mieluinen, leikkasin ohuesta neuloksesta etu- ja takakappaleen samalla kaavalla, mutta kaula-aukkoa vähän pyöreämmäksi muuttaen. Hihat tein pitkiksi yhden kappaleen hihoiksi, mutta alaspäin leveneviksi. Se projekti on vielä kesken ja kuuluu jouluiselle 'hys-hys -osastolle'.