Mitä tulee, kun risteytetään siskontytön vakosamettihame hänen mummonsa vanhan kesähameen kanssa? Vakosamettihame oli musta, aika pitkä ja kapeahko, mutta sen helma oli toiselta sivulta lyhyempi kuin toiselta. Kesähame oli lähes yhtä leveä kuin pitkäkin ja materiaaliltaan kamalaa keinokuitua,  sellaista oikein liukasta ja muovisen tuntuista. 

Laukkuhan siitä tuli! Mitat ovat noin 33x27x5 cm. Helman vinous on hyödynnetty laukun läpässä, jonka alta pilkottaa riemunkirjava vuori.

Vuorikankaaseen on tikattu taustalle ohutta pakkausmuovia, joka antaa vähän tukea  (ainakin se kestää pakkasta :D, pesusta ja linkouksesta en vielä tiedä). Laukun ainoat uudet osat ovat magneettilukko ja kulkuluvista tutumpi lukkotyyppi avainten ripustamiseen.

Viime aikojen ompeluista ei uskoisi, että minä olen se tyyppi, joka yleensä käyttää yhtä ja samaa laukkua, kunnes se hajoaa käsiin. Tai jolla ei todellakaan ole sopivaa laukkua joka tilanteeseen, jollei siinä tilanteessa pärjää repulla tai rinkalla. Oikeasti tarvitsisin vielä sellaisen sivistyneen pienen laukun...

***

Kiitos kommenteista! Netistä löytyi useampiakin yhtä aikaa varresta pyöröpuikoilla neulottuja sukkia esim. täältä. Kiitos viime viikon pakkasten, olen saanut yhdet sukat valmiiksi ja toiset ovat puikoilla. Ohessa pieni 'maistiainen'.

Kivä, kun saa kaksi samanlaista sukkaa aikaiseksi yhtä aikaa! Olen ihan haltioitunut! Kunhan saan nämä valmiiksi (kantalappu tekeillä), niin aloitan varmaan heti seuraavat samalla pyöröpuikkosysteemillä.