Tavalliset paitapuserot ovat kyllä käytännöllisiä, mutta valitettavan tylsiä. Päätin siis kokeilla vähän jotain muuta. Maaliskuun lehdestä 2010 (SK) löytyi vartalo-osaltaan mukavan oloinen malli (7B), jonka hihat levensin. Leikkasin ensin kaavan pitkittäin neljään osaan: olkamerkistä ranteeseen keskelle ja noin 6 cm:n päästä olkamerkin molemmilta puolilta alas ranteeseen. Asettelin palat uudestaan paperille siten, että leikattujen kohtien väliin jäi noin 3 cm, teippasin ne kiinni ja piirsin uuden hihan pyöriön. Mallissa oli alaosastaan pitkittäin rypytetyt hihat, joten hihan kaava oli valmiiksi vähän ylipitkä. Lisäsin paitaan kuitenkin vielä rannekkeet, jotta saisin leveät hihat 'kuriin'.
 
Mallissa oli pystykaulus, johon laitoin pitsiä (tässä vaiheessa viisitoistavuotias totesi, että nyt on maailmankirjat sekasin ) ja samaa pitsiä ompelin vielä rannekkeisiin. Kangas on noin 15 vuotta vanhasta beigestä lakanasta, pitsit on purettu ystävän paidasta ja värjätty teellä. Napit taas on otettu talteen jo vuosia sitten vanhasta paidasta. Kokeilu siis maksoi vain vaivaa. 
Vähän on sellainen tunne, että pitäisi hankkia vielä silmälappu ja papukaija cheeky. Luulen kuitenkin, että taidan tyytyä liiviin...