Röyhelöhuivin voi tehdä myös virkkaamalla -ja se on mielestäni paljon helpompaa. Novitan uutuuslanka Frillasta tein kahdeksanvuotiaalle noin puolitoistametrisen huivin virkkaamalla ensin kuusi ketjusilmukkaa ja seuraavalle kerrokselle 5 kiinteää silmukkaa siten, että otin ensimmäisen langan koukulle yhdestä verkkolangan lenkistä ja sitten lanka koukulle seuraavasta lenkistä ja kiinteä silmukka valmiiksi. Ja kääntymiseen aina 1 ketjusilmukka.

 

Näyttää sekavalta, mutta kuvassa on yksi ketjusilmukka kääntymiseen (punainen) ja sen jälkeen näkyy kiinteitä silmukoita (kaksi turkoosia näkyy selvästi ja kolme vihreää vähän vähemmän selvästi). Kiinteä silmukka kannattaa tehdä edellisen kerroksen molempien lankalenkkien läpi.

                 

Ja tälläinen siitä tuli. Huivi on tehty kahdesta n. 75 cm pätkästä, jotka on virkattu yhteen, näin molemmat huivin päät ovat röyhelöllä samaan suuntaan. Langanmenekki oli 75g eli tässä on vähemmän röyhelöä kuin sellaisessa ohjeen mukaan tehdyssä. Tein siskolle aiemmin toisesta verkkolangasta (jonka nimeä en muista) samanlaisen huivin, mutta siitä ei ole kuin siskon luona korutelineen päätä napattu 'brittituomarin peruukki'-kuva :D