Nyt on tehty kahdet sukat pyöröpuikoilla varresta alkaen. Oikein hyvä systeemi, mutta kantapään neulominen vaati hieman sukkien siirtelyä kaapelilla.
                   

Vähän ennen joulua perheen kolmetoistavuotias ihmetteli, mitä hankkisi minulle lahjaksi. Sanoin sen kummempia ajattelematta, että osta lankakerä, niin teen itselleni villasukat. Poika sitten soitti yhtenä iltapäivänä ja sanoi olevansa kaupassa ja että pitäisi saada tietää mitä lankaa ostaa. Kysyin kaupan nimeä ja vastauksen saatuani sanoin, että kerästä 7 Veljestä saa sukat ja hän saa valita värin, Ja siitä langasta sitten tehtiin Novitan sukkalehden punaiset pitsisukat. Kulmat kurtussa ihmettelin, miten siirtäisin silmukat kaapelille kantalapun neulomista varten ja  siihen tarvittiinkin sukkapuikkoja avuksi.           

        


Toisten sukkien varsien neulomisesta latoinkin aiemmin kuvan. Näihin on kuviot suunniteltu ruutupaperille piirtäen aina edellisen kuviorivin valmistuttua. Se oli hauskaa! Lehdetkin näyttävät ihan lehdiltä! Kuvio on tehty kahdesta osasta eli toinen osa on peilikuva ja takana keskellä nuo oksat yhdistyvät. Juuri tällaiseen tekemiseen pyöröpuikkosysteemi on hyvä, sillä kavennukset tulee helpommin tehtyä oikeisiin kohtiin telkkaria katsoessa, kun molemmat sukat ovat puikoilla yhtä aikaa.
  
                         
Lehvien alla olevien kukkien värisävy ei näin jälkikäteen ajatellen ole paras mahdollinen ja ne ovat ehkä vähän turhan isoja, mutta käyttöön viisitoistavuotiaalle nämä kuitenkin kelpasivat. Koira sukkien vieressä tuntuu epäilevän, että jos se ei nuole tassujaan puhtaaksi, emäntä neuloo sillekin sukat. Raukkaparka, inhoaa tossujakin ihan tarpeeksi.