Sasun blogissa oli linkki ruotsalaiselle barbin- ja bratzinvaatesivuille (www.stickatillbarbie.se/), josta löytyy vaikka mitä - ja ohjeineen. Sivuilla seikkailtuani otin yhden bratzin, ohutta lankaa ja 2mm sukkapuikot mukaani sohvalle viikko sitten lauantai-illan Avaran luonnon, Midsommerin murhien, uutisten ja Wallanderin kaveriksi. Homma eteni hitaasti, sillä välillä katselin pelkästään tv:tä ja kun ohjetta ei ollut, mekkoa piti jatkuvasti sovittaa ja välillä purkaa.
               
Yläosan palmikko on neulottu ensin poikittain ja sitten siitä on poimittu silmukat 1n1o-joustinneuleeseen, joka muuttuu lantiolla sileäksi oikeaksi ja levenee. Takana on tarranauhakiinnitys.

Eilen illalla kävin taas hakemassa nukkelaatikosta bratzin, lankalaatikosta virkkauslankaa ja 1,5 mm koukun. Ja sitten sohvalle...
              
Hame on virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla ja se kiinnitetään takaa neppareilla. Jos nukke ei olisi ollut vieressä, en kyllä olisi osannut tehdä sopivaa hametta. Sen verran uskomaton tuo vyötärö-lantiosuhde on! Toppi on virkattu poikittain ja muotoilu on tehty käyttämällä kiinteitä silmukoita ja puolipylväitä. Senkin takaosassa on nepparit. Näiden tekeminen oli paljon helpompaa kuin tuon neulotun mekon, johon lanka oli ehkä vähän liian paksua ja käsialani liian löysä.

Tytär huikkasi ohi kävellessään, että lisääkin näitä saa tehdä. No, meidän nukeilla ei varmasti ole koskaan ollut liikaa ehjänä käytössä kestäviä vaatteita, joten tarve on todellinen.