Tuntui ikuisuusprojektilta! Tämä huivin tekeminen siis, mutta vei oikeasti noin vuoden - ja siitäkin neule oli osan ajasta kaapissa. Mutta nyt on valmiina n. 50x145 cm ohuesta bambulangasta 3,5 mm puikoilla neulottu 'Kuningatar Silvia'-huivin kotiversio. Pitsihuivit neuloen-kirjan ohjeesta poiketen tein huivin poikittain enkä pitkittäin ja siksi silmukoita oli 317. Jo yhden kierroksen tekeminen siis vei aikaa sen verran, että välillä tuntui ettei huivi etene yhtään.
              
Missä ihmeessä ihmiset saavat huivinsa pingotettua?! Minä neulasin tämän lopulta yöksi kiinni vuodesohvaan. Tosin en kyllä sitten uskaltanut kostuttaa huivia kovinkaan paljon ja kostutustahan se olisi tarvinnut.
  
Kuvassa mallineule on ylösalaisin, sillä pidän siitä itse näin päin paljon enemmän. En ollut koskaan neulonut näin ohutta lankaa (en muista langan tietoja, tilattu netistä aikoja sitten) ja aluksi iski epäilys onnistumisesta. Langan ohuuden vuoksi tein nypyt 7 silmukalla, vaikka ohjeessa ne oli tehty viidellä.  Lankaa meni kaikkiaan 90 g. Reunapitsiä huivissa ei ole lainkaan. Näin jälkeenpäin ajatellen sekä alkuun että loppuun olisi pitänyt tehdä 5 krs ainaoikeaa, koska se olisi tehnyt reunoista vähän tukevammat. Nyt reunassa on vain muutama lanka, koska pitsi yltää sinne asti.
   
              
Ihan ei ole kahdeksanvuotiaan ottamassa kuvassa tarkennus kohdallaan, mutta ainakin huivin ohuus tulee selväksi. Tämä taitaa päästä käyttöön kevään juhlissa.

Seuraava huivi-idea muhii jo päässä. Mutta tuohon pingottamiseen pitää perehtyä vähän paremmin. Onko hyviä ideoita tai kokemuksia?