Halusin tulisten hiilten väristä oranssia lankaa, joten sellaistahan sitten piti värjätä. Tein raitalankaa, sillä samaan lankaan kokeilin paitsi keltaista (nro 12) nestemäistä EMO-reaktiiviväriä, myös burgundinpunaista jauhemaista Marabun EasyColor-väriä, joka pussin mukaan on tarkoitettu batiikin ja kankaan värjäämiseen. Lanka oli Dropsin Baby merinoa (50g = 175 m) valkoisena ja sitä oli yhteensä 300 g ja esikäsittelynä etikka-suolavedessä liottaminen.


Keltaisesta reaktiiviväristä tuli oranssia lankaaa, kun sitä laittoi reilun ruokalusikallisen ja värjättävää oli noin 150g. Samaan aikaan toisessa kattilassa uiskenteli jokaisen vyyhdin toinen puoli viininpunaisessa liemessä. Keskeltä vyyhdit kulkivat huuvan sisäpuolelle asetetun kepin yli. Väri ei noussut vyyhdissä kuin pari senttiä nestepinnan yläpuolelle, joten kastelin loppuvaiheessa vyyhdit keltaisessa liemessä, ettei valkoista raitaa olisi syntynyt. Vyyhdit olivat kuitenkin jo kuivaneet sen verran, että vyyhdin sisäosiin jäi noin 1cm pituisia valkoisia laikkuja värien vaihtumiskohtaan. Vyyhdt olivatkin olleet niin pitkiä, että ne piti ketjuvirkata loimiletin tavoin, sillä muuten en olisi pystynyt käsittelemään niitä 5 litran kattiloissa. Kuivuneista vyyhdeistä mittasin, että viininpunaisen värin osuus oli 2,6m ja oranssin 3m.

Lanka oli niin ohutta, että vaikka kolme metriä kuulostaa pitkältä, niin käytännössä siitä tuli noin 1,5 cm raita sukkaan. Valkoiset pilkutkin hävisivät raitojen sekaan oikein hyvin.


Sukat on aloitettu kärjestä Melissa Morgan-Oakesin ohjeen mukaan, mutta siihen se ohjeiden noudattaminen sitten loppuikin. Keksin kokeilla silmukoiden ristiin neulomisella aikaansaatavaa salmiakkikuviota, joka onnisui ihan hyvin, mutta ei kyllä ole parhaimmilaan raitalangassa. Ja pyöröpuikoista luovuin kantapäätä lähestyessä, mutta ihan toimivat ns. yösukat niistä tuli, vaikka kantapää onkin tehty mutu-tuntumalla. Ja mikä parasta: värit ovat pysyneet langassa erinomaisesti konepesusta (villaohjelma) huolimatta! Nyt samasta langasta ovat työn alla kynsikkäät, mutta päätinkin jatkaa sormi-osioita pidemmiksi ja hommaa riittää, sillä olin jo ehtinyt päätellä kaikki kymmenen sormea...