Yksitoistavuotias halusi joulujuhlaan mekon, eikä mikään kaapista löytyvä mekko enää mahtunut päälle. Siskon vanhasta mekostakin oli tehty hame. Eikä paikallisesta kaupasta löytynyt mekkoa. Oli siis äidin joulutaikojen aika.

kotelomekko%20housuista.jpg

Jostain kaapin perukoilta löytyivät minulle ilmeisesti siskon kautta päätyneet vähän juhlavammat housut, joiden kangas muistutti tekomokkaa. Kaivoin kaapista vielä ikivanhan Suuren Käsityölehden numero 10:n vuodelta 1997 ja piirtelin sieltä kaavoja lyhentäen ja pienentäen. Kyseinen lehti on sellainen kotelomekkojen kaavojen aarreaitta, että olen säilyttänyt sen kaikki nämä vuodet.

Ja kas, lopputuloksena syntyi nuoren neidin kotelomekko, Etukappale on uutta villakangasta, sillä 40 numeron housuista ei kangasta sentään kokonaiseen 160 cm mekkoon riittänyt. Hihansuiden ja kaula-aukon tere on tehty valkoisesta trikoosta, jonka sisällä on arviolta 1,5 mm nyöri ja taakse tulevan vetoketjun tyttö halusi ehdottomasti näkyviin. Siksi sinne valittiin pisin valkoinen vetoketju, joka ompelukaapista löytyi. Kuvassa vetoketju näyttää olevan vinossa, piti ihan käydä mekosta tarkastamassa, että kyllä se oikeasti on suorassa.