Kaiken muun mahdollisen joskus käytettäväksi ajatellun kankaan joukkoon kuuluvat myös fleecekankaat. Osa niistä on ollut jämäpaloja erilaisista ompeluksista ja osa on ollut fleecetakkeja, -puseroita tai -housuja. Nyt oli tarkoitus tehdä niistä kerralla selvää: kokoan niistä torkkupeiton. Leikkelin kankaita neliöiksi ja kahta eri kokoa oleviksi nelikulmioiksi. Yritin sommitella palasia lattialla niin, että tulos olisi edes jotenkin siedettävä.

1266232.jpg

'Liikaa kuviollisia kankaita minun makuuni, mutta meillä torkutaankin silmät kiinni', ajattelin ja ryhdyin ompelemaan. Mutta koska kankaat olivat eri paksuisia enkä leikatessa ollut erityisen tarkka, lopputulos näyttää ompelun jälkeen aika erikoiselta, sillä mallitilkku taisi jossain vaiheessa vaihtua isompaan.

1266233.jpg

Toinen reuna on lyhyempi kuin toinen: Kuvasta katsottuna vasen reuna on pituudeltaan 160cm ja oikea 190 cm! Jaha, tästä tulikin siis mittatilaustyö lyhyelle nukkujalle ja pitkälle nukuttajalle. Taidan tasata reunat saman mittaisiksi, mutta nyt jo tiedän, minkä peiton tyttö saa huoletta keväällä viedä leikkimökkiin.  Ja tyhjenihän kaappikin hieman.