Kuusivuotias oli ehtinyt muuttaa mieltää eskarin naamiaisiin tarvittavasta asusta jo monta kertaa. Miekkaa ja kilpeä kuulema tarvittaisiin joka tapauksessa. Ja kilpeen pitää tulla samanlainen puu kuin serkulle.

                              

Kilpi on ollut alunperin ämpärin kansi, jonka reunat on maalattu kultavärillä. Keskustaan on kiinnitetty pahvi,  joka on päällystetty taas sillä muromyslin sisäpussilla. Takana on luonnollisesti kahva.

Miekka on B-luokkaa, mutta juuri sen merirosvotytär halusi mukaan eskariin. Aaltopahvia, jonka sisään on pujotettu 1 mm:n puutarharautalankaa ensin kahvasta kärkeen läheltä toista reunaa ja sitten kärjestä takaisin kahvaan. Päät lenkille, teippaus ja kultamaalia koko 'komeuden' päälle. Kahvan ympärille vielä tyttären haluamaa vihreää villalankaa.

Vielä olisi ollut tarvetta isolle, pelottavalle pääkalloriipukselle, mutta sellaista meiltä ei löytynyt. Lupasin kuitenkin tehdä äkkiä jonkin ison riipuksen. Puuvillanauhaan väänsin Tiimarin alumiinilangasta kiemuran ja kiinnitin siihen isohkon akryylihelmen. Tyttärestä tulitikkuaskin kokoinen riipus oli tosi hieno ja minulla kulmakarvat nousivat hämmästyksestä: olin ajatellut, ettei hän halua sellaista missään nimessä ja olin jo miettinyt kuumeisesti, että mitäs sitä sitten keksisi.

Isompi tytär tarvitsi jotain näyttävää, sillä hänen luokkalaistensa piti tänään pukeutua 'bilehileiksi'. Pengoin helmipusseja ja kippasin mielestäni yhteen sopivia muovi- ja lasihelmiä alustalle ja aloin pujottaa niitä pitkäksi helminauhaksi. Nauha yltää tytärtä napaan asti ja näyttää tosiasiassa vähän säihkyvämmältä kuin kuvassa.

                         

Tänä aamuna mies kysäsi, onko minulla kukallista huivia. Ei minulla ollut, mutta lasten huiveista löytyi sellainen, jonka taittelemalla sai vaaleanpunaisen otsanauhan, jossa on söpö pikkutipu. Pojan hiukset olisi pitänyt saada pysymään pystyssä, mutta kampaajantaitoini eivät riittäneet ja lopulta hän kävi vielä suihkussa pesemässä muotoilutuotteet pois ja lähti kouluun ihan omana itsenään. Ehkä seuraavaa vappua varten  täytyisi aloittaa kampausharjoittelu ja puvustussuunnittelu heti joulun jälkeen  .