Perjantai-iltana, kun mies oli jääkiekko-ottelussa ja isommat lapset tulivat sisään pimeältä pihalta, sanoin lähteväni poimimaan viinirypäleitä. 'Ai sä aiot taas värjätä jotain', totesi poika. Lapsiakaan ei voi enää yllättää, mokomat arvaavat heti mistä on kyse.

Eihän viinirypäleitä tarvitse pimeässä poimia, mutta ulkona oli niin sateista ja kurjaa, etten halunnut mennä aiemmin tekemään hommaa viisivuotiaan kanssa. Rypäleet ovat aina olleet pieniä, mutta tänä vuonna ne olivat todella pieniä. Ensin ne eivät meinanneet kypsyä ja sitten ne paleltuivat, joten niistä ei enää ollut syötäväksi ja linnuillekaan ne eivät kelpaa.

            2010307.jpg

Tarvikkeet: 5 litraa viinirypäleitä, 250 g valkoista Nalle-lankaa, 25 g alunaa ja 10 g viinikiveä.

Minulla on vain 5 l:n kattila, joten sinne ei todellakaan olisi saanut laittaa kerralla mokomaa lankamäärää, mutta tein niin kuitenkin. Hautuessaan lanka näytti violetilta, mutta kyllä siitä sinistä tuli, vähän harmaaseen vivahtavaa sinistä.

           2010309.jpg

Tänä aamuna mies sanoi, että hänellekin kelpaisi noiden lankojen värinen villapaita. Auts, eihän 250 g riitä miehen villapaitaan, mutta tunnustus kyllä lämmitti. Saa sitten nähdä mitä näistä aikanaan tulee...