Täytin perjantaina 40 vuotta.

Lauantaina ostettiin pari viikkoa sitten hajonneen kotiteatterilaitteen tilalle uusi, joka toimii entisten kaiuttimien kanssa. Mies asensi sen paikalleen.

Vähän myöhemmin laitettiin keittiössä astianpesukone päälle. Se otti vettä sisäänsä ja päästi ne samantien lattialle . Ja ei -se ei ollut sellaisessa kivassa kaukalossa, joka estäisi lattian lainehtimisen. Yksi keittiön kaapeista kastui alaosastaan.

Illalla virnuilin, että eihän tämä mitään niin kauan kun sentään talo on lämmin. Tai ainahan me voitaisiin kaikki nukkua keittiön lattialla siskonpedissä leivinuunin lämmössä.

Sunnuntaina ei asialle ollut juuri mitään tehtävissä, paitsi tietysti käsin tiskaamista. Illalla jostain päin taloa kuului korkea piip-ääni, joka loppui yhtä äkkiä kuin oli alkanutkin. Kurtistelin kulmiani ja mainitsin miehelle asiasta nukkumaan mennessämme, mutta en ajatellut ääntä sen kummemin.

Talo tyhjeni maanantai-aamuna ja koska olin menossa töihin vasta iltapäivällä, oli minun tehtäväni soittaa kodinkonekorjaaja paikalle. Paitsi että paikallisessa yhden miehen yrityksessä kukaan ei ilmeisesti joutanut vastaamaan soittoihini. Aloin pestä astioita ennen töihin lähtöä, mutta hanasta ei tullut lämmintä vettä. Pannuhuoneen vesivaraajan lämpömittari näytti 28 astetta ja meillä tarvittaisiin lämpimän käyttöveden lisäksi myös pattereihin lämmintä vettä. Kyselin töissä olevalta mieheltä tekstiviestillä ohjeita, mutta hän ei ehtinyt vastaamaan. Toistin saman operaation työkännykkään ja hetken kuluttua hän soitti ja sovimme, että minä sytytän leivinuuniin tulet ennen lähtöä ja hän tulee töistä tutkimaan asiaa heti kun pääsee.

Tällä hetkellä lämmitys toimii, vaikka korjaaja ei ollutkaan aivan varma miksi koko systeemi oli pysähtynyt. Tai aikooko se pysähtyä lähiaikoina uudestaan. Voi kuulema olla, että maanalaisesta säiliöstä tuleva öljyputki uhkaa jäätyä talonnurkalla, jossa lunta on hyvin vähän. Jännitys siis jatkuu. Astianpesukone odottaa yhä, että saataisiin korjaaja edes puhelimen päähän. Ja minä ihmettelen, miten hurjaa se mahtaakan olla, kun kymmenen vuoden päästä täyttää 50 vuotta. Täytyy varmaan aloittaa säästäminen heti, muuten ei ole varaa rahoittaa putki-, keittiö- ja saunaremonttia samalla viikolla ;)