Maaliskuun SK:ssa oli sellainen neuleliivin ohje, jota piti päästä kokeilemaan heti. Ohjeessa se oli tehty paksusta villamohairlangasta, mutta minä halusin jotain vähemmän lämmintä. Kaivelin kaapista OnLinen Linie 161 Corso-lankaa (35% puuvillaa, 35% polyakryyliä ja 30 % viskoosia, 50g= 90m) ja neuloin kaksinkertaisella langalla 7mm:n puikoilla. Liivin upposi 550 g lankaa ja vasta liivin valmistuttua huomasin, että liivin vyötärö todellakin on vähän ylhäällä lehdenkin kuvassa. Sävyyn sopivia, oikeankokoisia nappeja ei kaapista löytynyt ja laitoin nyt ainakin nyt aluksi aivan eriväriset napit.

                     

Aivan ongelmitta ei neulominen sujunut. Puikkoni ovat vuosikertaa ja perintöä ja yhtäkkiä jäikin puikko käteen siiman irrotessa.

    

Olin ihan varma, että neulominen jää siihen kunnes ehdin hankkia uudet puikot. Sitten päätin kuitenkin kokeilla pikaliimaa: pisara puikon aukkoon, siima nopeasti perään ja ulos pursuava liima pois lähes valon nopeudella. Ja siitä tuli ihan toimiva puikko! En kyllä tiedä, uskallanko aloittaa niillä puikoilla enää kovin isoa projektia, sillä viritelmän kestävyydestä ei ole tietoa.