Kokeilin langanvärjäystä kahvilla ja tuoksu oli huomattavasti parempi kuin verihelttaseitikkejä keitellessä. Mittasin väljähtyneen kahvipussin jämästä yhteensä 2,5 dl kahteen eri suodatinpussiin, jotka ompelin koneella kiinni. Samalla ajattelin kauhulla, kuinka pussi jostain syystä repeää ja kahvinpurut putoavat puolakotelon seuraksi. Suodatinpussi kyllä kesti ompelun, mutta ei keittämistä, sillä molemmat pussit hajosivat tehdassaumoistaan. Niinpä minulla olikin sitten pari litraa laihaa, pitkään keitettyä kahvia kattilassa. Mittasin sekaan 10 g tanniinia, sillä muistelin lukeneeni, että se tummentaa värejä ja kylmän veden lisäämisen jälkeen laitoin langat hautumaan.

                                  1964284.jpg

              1964285.jpg

Tosi fiksua kuvata maitokahvin väristä lankaa vaaleanruskealla alustalla, mutta olkoon. Luonnonvalkoinen lanka värjäytyi ihan hyvin, vaikka heitinkin sen siis niiden kahvinporojen sekaan (oli ilta ja kaikki muut olivat nukkumassa, joten yritin toimia mahdollisimman hiljaa & kolistelematta ja jätin siivilöinnin pois). Koska varsinaisesta kiehumisesta ei ollut kyse, suurin osa kahvinporoista pysyi pohjalla, mutta kyllä lankoja huuhdellessa kahvinmurusia tuntui riittävän. 

En tiedä, oliko tanniinilla mitään osuutta värjäytymiseen. Yritin etsiä siitä tietoa netistä äsken, mutta nopeasti selatessa löysin vain maininnan sen käytöstä puuvillan värjäyksessä. Sain joka tapauksessa lähes 100 g maitokahvinruskeaa lankaa. Nyt en ole enää ollenkaan varma, että raaskin tehdä näistä värjäämistäni langoista sukkia... jokohan niitä olisi tarpeeksi jonkilaiseen kirjoneuleliiviin?