Ei riitä, että pihassa on viime talvena toiminut myyränkasvatuslaitos, jonka asukat ovat pistelleet mansikat parempiin suihin. Kasvipenkki paljastui lumen alta hajonneena ja toisen penkin valtausta suunnitteli joukko mustia muurahaisia. Ja edellisvuosilta tuttu terroristifasaanikin on palannut hakkaamaan ovia ja kuopimaan kasvimaalla.

              1241189784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka pihamme on melkoisen luomu, rajansa kaikella. Vietimme vappupäivän anoppilassa tehden telineitä ulkoseinälaudoituksen uusimista varten ja ennen sen homman aloittamista kävin sahaamassa kahdeksan laudanpätkää, joista neljä oli samanmittaisia ja toiset neljä noin 5 cm lyhyempiä, ja neljä kakkoskakkosen pätkää tukipuiksi. Naulasin lyhyemmät laudat kiinni tukipuihin ja pidemmät laudat asetin siten, että niiden reuna peittää lyhyempien lautojen päät. Illalla uusi laatikko tuotiin pihaan.

                1241189805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näyttää vielä pahemmalta kuin entinen! Täytyy tutkia äkkiä jotain pintakäsittelymahdollisuutta, vaikka kyllähän tuo harmaantuisikin äkkiä. Muistelen viimeksi jättäneeni käsittelyn tekemättä siksi, että kasvatan syötävää noissa laatikoissa (tupsut ovat ruohosipulia), eikä ajatus kemikaalisalaatista innostanut.

Taustalla näkyy osa ilmeisesti entisestä mansikkamaasta ja mansikkatorni, jossa on neljä toinen toistaan pienempää neliömäistä kehikkoa toistensa päällä kulmittain. Kaikkien neliöiden kulmissa on ollut mansikka, vaan ei ole enää. Uuden mansikkatornin rakentaminen onkin varmaan seuraava projekti. Tällä kertaa teen varmaan vain kolmekerroksisen, mutta leveämmästä laudasta, niin multatilasta saa isomman. Sillä tavalla saa 12 mansikan tainta neliömetrille. Multaa koko häkkyrään uppoaa aikamoinen määrä, mutta sen hoito on kesällä helpompaa kuin tavallisen mansikkamaan, siksi hommaan kannattaa ryhtyä.