Ihastuin Helmien talon kukkapalloihin eli oikealta nimeltään lenkillisiin onttoihin välihelmiin ja ostin niitä, vaikka en olekaan ihan varma siitä, mitä materiaalia ne ovat. Todennäköisesti jotain pehmeää tinaseosta, sillä yhden lenkin taivuttaminen ja murtaminen irti pallosta oli todella helppoa.

      

Isommat helmet ovat 26x18 mm ja pienemmät 22x14 mm. Kaverina fasettihiottu 10 mm:n lasihelmi tai fasettihiottuja kristallirondelleja ja riipukset on pujotettu satiininyöriin.

                                 

Pisin riipuksista on yli 6 cm ja se taitaa jäädä minulle. Kuvaa varten se asetettiin paljaalle iholle, vaikka en taida ihottuman pelossa uskaltaa käyttääkään sitä noin, vaan pidempänä puseron päällä. Kaksi muuta varmaan löytävät kodin jostain lähipiiristä. Ai miksikö tein kolme korua, kun kerran halusin vain yhden? Kun keväällä ostin helmet, niitä myytiin vain kahden ja kolmen helmen pakkauksessa ja ajattelin käyttää ne kaikki pois saman tien. Helmilaatikossa on jo ihan tarpeeksi parittomia helmiä tai muutaman kappaleen mikroeriä, jotka ovat jääneet jäljelle tai tulleet näytteinä, eivätkä tunnu sopivan yhteen minkään kanssa.