Tein miehelleni neuleliivin Katia Bamboo -langasta (60% bambua ja 40% puuvillaa, 50g = 100m). Ohje oli tarkoitettu 7 Veljestä -langalle, mutta tiheys vastasi niin hyvin tuota bambusekoitetta, että annoin mennä. Mies sai itse valita liivin värin lankoja tilatessa ja vastoin ennakko-odotuksiani hän valitsi kirkkaan vihreää.

                           

Sopii kyllä hyvin mustan kauluspaidan ja farkkujen kanssa. Ohje on Novitasta (syksy 2008, malli 43). Mies on aika pitkä ja useimmat hänen käyttämänsä paidat ovat kokoa XL, koska muuten hihat ovat liian lyhyet ja paita yltää napaan asti. Liivi on kuitenkin kokoa M, sillä vertasin ohjeen mittoja miehen vanhaan neuleliiviin ja totesin, että vähän vähemmälläkin leveydellä pärjää. Se osoittautui ihan viisaaksi valinnaksi, sillä Bamboosta tehty neule oli jotenkin löperömpää kuin perinteinen seiskaveikka ja tuntui venyvän sujuvasti joka suuntaan.


Koska tykkään neuloa TV:tä katsellen, tarvitsin silmukkamerkit rajaamaan keskustan neuleosan. Suurin osa pinnasta on pidennettyä helmineuletta, jota on helppo neuloa, mutta sen tekeminen piti aina lopettaa ajoissa ja silmukkamerkin tullessa puikolla vastaan tiesi aina, että nyt on otettava palmikkopuikko käteen.

                        

Silmukkamerkit on tehty ihan vain koruvaijerin pätkät lenkille taivuttaen. Toiseen lenkkiin sydän ja keskeltä kiinnityshelmellä kiinni. Vielä päälle tuollainen pallon muotoinen päällyshelmi ja hyvin toimi.