Tein lähes kolme lapasta, vaikka esikoisella on ihan normaali määrä yläraajoja. Että sellainen onnistuminen tällä kertaa! Päätin ikuistaa koko kolmikon, mutta päivät ovat olleet niin pimeitä, etten ole saanut kunnon kuvia kirkkaanpunaisista lapasista. Okei, minähän kuvaan vain nopeasti automaattiasetuksilla...

  

Mallineuleen ohje on Dropsilta, ohjenumero 98-3, jota lapasen yläosassa piti hieman soveltaa ja lankana on Nalle Aloe vera sekä puikot 3 mm. Vasemmanpuolimmainen lapasenpuolikkaan idea oli, että varsi on ranteesta kapeampi ja levenee kohti peukaloa. Tytär piti sitä sopivana sovittaessa, mutta kun peukalon aukon jälkeen oli tehty n. 4cm, hän totesi, että kyllä se varsi sittenkin kiristää. Eipä siis muuta kuin uudelleen! Päätin purkaa tuon vasta, kun se on ikuistettu, kun langasta ei ollut puutetta, vaikka sitä olikin vain yksi kerä. Lopulliset lapaset ovat yhtä leveät varresta kuin kämmenosastakin ja silmukkamäärä oli 52. Kolmantena neulottuun lapaseen jäi yksi virhekin, sillä yhden kerran siirsin silmukat apupuikolla työn eteen telkkaria katsoessa ja nehän olisi pitänyt siirtää taakse. Huomasin sen vasta, kun lapanen oli lähes valmis ja tyttö totesi, ettei sitä kukaan muu kuitenkaan huomaa kuin minä.Luulen, että tytön mielipiteseen osansa oli silläkin, että lapasten valmistuminen kesti ja kesti ja jos olisin purkanut, olisi kestänyt vielä pidempään. Nämä ovat lähes nollakelin lapaset eli tarkoitettu korkeintaan pikkupakkasille ja kuvaushetkellä olleet käytössä jo jonkin aikaa.

Kolmesta lapsesta kaksi on nyt saanut lapasensa, Kahdeksanvuotiaalle piti etsiä violettia lankaa, jotta lapaset sopivat yhteen pipon kanssa. Tänä iltana alkaa sitten seuraavat lapaskokeilut!