Kun kovat pakkaset eivät meinanneet loppua, oli pakko ruveta tekemään uutta pipoa. Olin arvellut pystyväni sinnittelemään tämän alkuvuoden vielä vanhalla pipolla, mutta se on on hyvä vain noin 10 pakkasasteeseen asti, sitten alkaa nykyisin jo päätä palella (joko vanhempana palelee helpommin tai sitten hiukset ovat harventuneet!) Ja minähän siis inhoan pipoja, koska ne kutittavat (myös alpakkalangasta tehdyt), lytistävät hiukset tai saavat ne sähköisiksi, eivätkä kuitenkaan estä korvanlehtiä palemasta, sillä silmälasien sangat luovat aina jonkinlaisen tuulitunnelin viimalle.

Kaivelin siis lankavarastoja ja löysin paksuhkoa itsevärjättyä lankaa, joka saattaisi olla alkuperältään Novitan Isoveli-lankaa tai jotain muuta samanpaksuista. Monille (ainakin Novitan, en ole juuri muita värjäillyt) langoille tuntuu värjäyksessä käyvän niin, että niistä tulee pehmeämpiä erilaisissa litkuissa keittämisen jälkeen. Siispä kaapista 5mm:n puikot, langasta 80 silmukkaa ja tekemään 2o2n-joustinta. Se kuitenkin tuntui tylsälta, joten hain palmikkopuikon ja aloin siirrellä silmukoita ilman sen kummempaa suunnittelua.

Sitten loppui lanka ja piposta puuttui vielä päälaki! Seurasi epätoivoista lankalaatikoiden penkomista: yleensähän olen aina värjännyt vähintään kaksi 50g vyyhteä saman värisiksi. Lopulta löysin sen toisen vyyhdin samaa värisävyä ja pääsin jatkamaan.

    

Sovitin pipoa vähän väliä ja yritin sovittaa kavennukset aikaansaamaani kuviontapaiseen. Kavennukset onnistuivat kerralla  . Ja päälaelle syntyi vielä ihan kiva tähtimäinen kuvio. Mitenkäs tässä näin kävi?!? Silkkaa tuuria. Kun perheen poika tulee pelireissulta, hän saattaa todeta, että joku teki maalin 'ihan pullalla'. Nyt äiti teki pipon ihan pullalla. Tosin kovat pakkaset taitavat olla tältä talvelta ohi, mutta säilyyhän tuo ensi talveen.

Kiitos lapaskommenteista! Tyttären mielestä ne ovat mainiot hiihtolapaset.  Kirjoneulelapasiin taidan palata ensi syksynä, nyt alkaa kesäisempien juttujen parissa puuhastelu.Tai no... jos ensin yrittäisi kuvata ja kirjoittaa ne pari juttua, jotka nyt alkuvuonna ovat valmistuneet. Esittelemättä on ennen vuodenvaihdetta aloitettu villatakki, sitä on käytetty ja pesty, mutta ei vielä kuvattu. Yksi villapaita on muuttunut joko lyhyeksi neulemekoksi tai pitkäksi tunikaksi näkökulmasta riippuen, enkä ole ehtinyt senkään kuvaamista järjestää. Ompelut ovat olleet jäissä, mutta jos tässä kevään hiipiessä lähemmäs ehtisin myös ompelukoneelle.