Neulominen ei ole ominta harrastusalaani, eikä varsinkaan pitsineuleet. Ensimmäinen pitsineulekokeilu oli joskus 14-vuotiaana, jolloin kotona piti neuloa paita. Sen etuosassa oli ihan helppoja siksakmutkia tekeviä kaksoisreikäjonoja. Silti sitä neuletta ilmestyi paitaan vain etukappaleen verran. Sitten ehkä neljä vuotta sitten tein erään Novitan (vai olikohan lehti jo silloin muuttunut Modaksi, en muista) mallin mukaan Tahiti-langasta villatakin, jonka helmassa ja hihoissa oli vajaat parikymmentä senttiä pystysuuntaisia reikärivejä jotenkin koristeellisesti. Ja nyt sitten päätin väkertää pipon, jossa on pitsineuletta.

Pipoissa on yleensä se vika, että ne kutittavat ja siksi päädyin kokeilemaan Dropsin Alpaca-lankaa ja etsin Dropsin ilmaisohjeista siihen sopivan pipon, malli 102-3. Joustinneuleen tekeminen kakkosen puikoilla oli jo urakka sinäänsä ja kun pääsin vaihtamaan 2,5 puikkoihin ja aloittamaan pitsineuleen, tuntui siltä, että käsialani on aivan liian löysä. Olinhan minä halunnut löysän pipon, jonka alle ponihäntä sujahtaa helposti, mutta verratessani ohjeen etenemistä ja piponi mittoja totesin olevani tekemässä kauppakassia, joten en sitten neulonutkaan aivan ohjeen mukaan. Lopputulos ei ole upea, mutta pipo kuitenkin valmistui. Ilman ohjetta tekemiini kavennuksiin olen yllättävän tyytyväinen, tosin toista samanlaista pipoa en osaisi tehdä. Nauru

   

Hmm, todella tasaista jälkea, kun jostain törröttää lankalenkki...

Toinen juttu on sitten lähinnä minulle itselleni muistettavaksi: peruspipoon 120 slimukkaa Woolin lankapaksuudella ja noin 18 cm joustinneuletta ennen kavennuksia = korvien peitoksi asti yltävä pikkupipo kypärän yms. alle. Ilmeisesti kuvienkäsittelyohjelma on ollut tarpeeton, sillä en sitä enää koneelta löytänyt, kuva on siis käsitelty suorastaan brutaalisti. Kuvassa kymmenvuotias hevilettipoika pipoineen ja samantapainen pipo pitäisi tehdä myös isosiskolle.

              

Oikeasti joudun/pääsen nyt kahden neuleen loukkuun, sillä tuo pipo oli vain harjoitusvastustaja ja seuraavaksi pitäisi saada aikaiseksi jotain vähän isompaa. Toinen peruspipo taas pääsee televisionkatseluneuleeksi.