Viime syksynä, tarkemmin sanottuna lokakuussa, aloitettu TV-neule on vihdoinkin valmis! TV-neule on jotain sellaista, mikä oikeasti etenee televisiota katsellessa. Tyttären mohairpaidan tekeminen kesti siis pienen ikuisuuden ja siihen on toinenkin syy kuin kuin hartioiden kipeytyminen: pelkän sileän oikean neuleen tekeminen ilman television katselua oli todella tylsää ja telkkaristakin moni ohjelma alkaa niin myöhään, että on syytä olla jo nukkumassa niiden alkaessa. Esimerkiksi Wallander-sarjan lähetysaika sunnuntai-iltaisin on liian myöhäinen maanantaiaamun heräämistä ajatellen ja tein sitten sellaisen ratkaisun, etten edes tallentanut niitä, kun totesin, ettei niiden näkeminen nyt ihan välttämätöntä ole.

Alla olevan mohairpaidan alkuperäinen ohje on Suuri Käsityölehti 2001 numerosta 8, mutta tytär halusi siihen pienemmän kauluksen, eikä ranteisiin ja helmaan saanut tulla ohjeen mukaista röyhelömäistä joustinneuletta. Lopputulos on siis paljon pelkistetympi kuin alkuperäinen. Paidan valmistuttua ihmettelin, millä kyseinen vaate pysyy päällä, sillä kaula-aukko on valtaisa! No, oikeastihan sen on tarkoituskin valahtaa huolettomasti toiselle olalle, mutta silti... Lankana muuten oli Sandnes Garnin Kitten mohair, joka oli hyvä neuloa ja hyvin riittoisaa, sillä paitaan meni vain 300 g.

Pyysin tytärtä poseeraamaan paita päällä mahdollisimman kiukustuneen oloisena, koska paidan 'toimitusaika' oli ollut niin pitkä. Homma meni nauruksi...