Elintarvikevärillä ruskaiseksi värjätystä langasta tuli esikoiselle jättipipo Novitan ohjeella (syksy 2009, ohje nro 61)  ja pariksi 1n1o-neuleiset kämmekkäät. Pettymys oli aika suuri, kun pesin ne valmistumisen jälkeen: värit haalistuivat reippaasti, vaikka kuinka olin kesällä värjätessä yrittänyt kiinniittää värin etikalla ohjeen mukaan.

 

    

Väriero entiseen on melkoinen! Urheasti tyttö lupasi käyttää noita, mutta minua kyllä harmittaa. Harvemmin tulee valitettua sitä, että pesukone tekee liian puhdasta pyykkiä...

Kämmekkäät on aloitettu ja lopetettu italialaisittain. Tosin joudun aina tekemään sen samankokoisilla puikoilla kuin varsinaisen neulomisenkin, sillä muuten reunasta tulee suorastaan kuristava. 3 mm:n puikoilla silmukoita oli 48 varren kohdalla ja peukalon leveys oli kahdeksan silmukkaa, mutta lisäsin molempiin sivuihin kolme silmukkaa, joten kokonaisuudessaan peukalot on tehty 22 silmukalla, mikä oli aivan sopiva. Lankahan siis on Novitan Nallea.

Tuota värisävyä on vielä noin 60 g jäljellä ja aioin tehdä siitä yhden toisen langan kanssa itselleni pipon. Into kuitenkin nyt vähän laimeni. Ehkä ainakin pitäisi pestä nuo elintarvikevärjäillyistä langoista tehdyt jutut käsin.