En nyt varsinaisesti sanoisi olevani koukussa heijastimien tekemiseen, mutta ainakin se tuntuu tärkeältä, kun tuolla liikenteessä ihmettelee näkymättömiä jalankulkijoita. Kirpputorilta löytyi kahden euron pussi huopasydämiä, joista tehtiin heijastimia.

             

Minä piirsin mallisydämen ja seitsemänvuotias leikkasi itse vasemmassa yläkulmassa näkyviin kaverilahjoihinsa heijastinsydämet, jotka kiinnitettiin kuumaliimalla paikalleen. Ripustusnyöri on kierrettyä karhulankaa. Äiti sitten askarteli yksin loput yhdeksän sydäntä.

Tein myös lehtiheijastimia, niinkuin viime vuonnakin. Ne olivat jo valmiita, kun huomasin, että osa lehdistä on ommeltu ylösalaisin eli lehtisuonet sojottavat ylös eivätkä alas. Tulipas uniikkeja...! Onneksi se ei vaikuta heijastuvuuteen ja voin ainakin korvata oman koiranulkoilutustoppatakkini viimevuotisen heijastimen tuollaisella ja antaa sellaisen tavallisen näköisen lehtiheijastimen tyttärelle, jolta entinen entinen on hävinnyt.

                                             

Valokuvat on otettu sisällä salamavalon kera ja oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy heijastimien takaosa, joka on Illuminite-kangasta.