Tytär halusi harmaanmustat kirjoneulelapaset ja käskin hänen etsiä itse mallin Eeva Haaviston 'Sata kansanomaista kuviokudinmallia'-kirjasta. Hän päätyi malliin numero 41, josta jätin varresta raidat pois. Ensimmäisellä kuvioneulekierroksella ihmettelin, kun kuvio ei täsmää ja aloin purkaa. Kun toisellakaan kerralla en saanut kuvion aloitusta onnistumaan, aloin laskea silmukoita ensin lapasesta ja sitten kirjan ohjeesta, ja kirjasta löytyi virhe eli lapasessa piti olla 64 silmukkaa ohjeessa annetun 60 sijasta. Sitten täsmäsi!

                           

Kirjan ohjeisiin on merkitty peukalon paikat noin suunnilleen, mutta ei sen leveyttä tai kuvion kulkua. Olenkin todella tyytyväinen saatuani peukalon päältäpäin aivan mallineuleen kaltaiseksi: kuvassakaan vasemmanpuoleisen eli vasemman käden lapasen peukalo ei juuri muusta neuleesta erotu.  Peukalon leveys on 9 silmukkaa (10 olisi ollut parempi) ja sivuilta on poimittu vielä yhteensä neljä silmukkaa lisää. Pukot olivat 3mm ja lankana anopin yösukista jäljelle jäänyttä Teeteen Alpakkaa (noin 40 g) ja mustaa Nalle-lankaa (noin 30g).

Alpakka oli ohuempaa kuin Nalle-lanka, joten tasaista jälkeä oli hankala saada aikaiseksi -tai ainakin selitin itselleni, että epätasaisuus johtui siitä :D Mallineule oli toisaalta hyvin loogista, mutta huomasin helposti meneväni sekaisin kerroksissa tietyissä kohdissa, sillä mallikertaan mahtui muutamia samanlaisia kerroksia ja välillä yritinkin jatkaa väärästä kohdasta.

Lapasiin menee yllättävän vähän lankaa. Täytyy etsiä ja käyttää lisää noita kaappiin kertyneitä keränloppuja. Seuraavaksi tehdään seitsemänvuotiaalle lapasiin perhosia. Näytin hänelle ohjeen kuvaa  (edelleen tuo sama kirja) ja tyttö kysyi epäilevästi 'Osaatko?' Saa nähdä, osaanko. Ainakin yritän.