Meinasin lähteä ostamaan matonkudetta virkatakseni vessaan pikkuruisen maton pytyn eteen. En ole koskaan virkannut mitään niin paksua ja yht'äkkiä muistin ne matonkuteeksi tallentamani käytöstä poistetut T-paidat. Kokeillaanpa ensin niillä, kun se paksun kuteen virkkaaminen on kuulema tosi raskasta.

Valitsin yhdeksän paitaa, joiden värien ajattelin sopivan edes jotenkin yhteen. Vetäisin tilkkuleikkurilla irti yläosan hihoineenja helmapäärmeen. Jäljelle jääneeseen kappaleeseen tein viiltoja kuin vappuviuhkaa tehdessä ja lopuksi leikkasin saksilla sen vaikeimman kohdaan viistoon niin, että sain aikaiseksi yhtenäistä kudetta (jossa toisin oli paljon saumoja).

       

              

Kuteen leveys vaihteli 1,5-2cm välillä paidasta riippuen ja tein kaikista paidoista kaksi suunnilleen yhtä suurta kerää. Koko hommaan meni vähemmän aikaa kuin kuvittelin, mutta siitä tuli paljon enemmän nukkaa ja pölyä kuin muistinkaan!

Sitten virkkaamaan 10 mm koukulla, jota oli parasta pitää kädessä samalla tavalla kuin pikkulapset pitävät lusikkaa. Sillä tavoin ei tarvinnut sormivoimia niin paljon.

Matto on 60 cm leveä ja 3 8cm pitkä ja sen toisessa reunassa näkyy käsityön jälki vähän liiankin hyvin. Mallivirkkaus on kutakuinkin *kiinteä silmukka, pylväs, pitkä pylväs, pylväs* ja taas sama uudestaan. Seuraavalla kerroksella pitkä pylväs laitetaan kohtaan, jossa alemmassa kerroksessa on kiinteä silmukka. Valmistumisen ja puistelun jälkeen pesin maton koneessa  ja päättelin sen jälkeen kaikki törröttämään nousseet kuteen päät. Hmm... jotenkin epäilen, että tämä päätyy ensi kesänä jonnekin leikkimökkikäyttöön. Nyt kun tiedän, että kyllä sitä tuollaistakin jaksaa virkata, voisin käydä ostamassa yksiväristä kudetta ja tehdä siitä keväämmällä  maton soveltaen jotain vanhaa virkkausohjetta.